200 jaar onderwijs in Waasmunster

Wat weet jij over de schooltijd van je ouders, grootouders en overgrootouders? En wat stel jij, je vrienden en familie zich daarbij voor? In de tentoonstelling ‘Geschiedenis van het onderwijs in Waasmunster’ herbeleef je die tijden. In ongeveer een uur reis je doorheen de rijke geschiedenis van het onderwijs in Waasmunster, van 1820 tot nu.

Je ontdekt met je klas of je familie de rijke geschiedenis van het onderwijs in Waasmunster van 1820 tot nu. Je kunt ook zelf aan de slag: reken met een telraam, woorden spellen met een leesplankje of schrijven met een griffel en lei tot tablet.

We ruilen onze Pok√©monkaarten voor knikkers: welkom in het klasje waarin je het klasleven van vroeger (her)beleeft. Geen digibord voor de meester, maar wandplaten en een krijtbord. Geen tablets, maar een griffel, lei en een telraam. Oude klasfoto’s tonen de evolutie van klaslokalen en lesmateriaal, maar ook van kledij, kapsels en nog veel meer.

Daarnaast kom je ook heel wat te weten over de figuren en gebeurtenissen die hierin een belangrijke rol speelden, maar ook de evolutie van Waasmunster zelf. Hoe zag Waasmunster er toen uit, wie woonde er en wat deden deze mensen?